четвер, 23 серпня 2007 08:19

10 снарядів часів ВВВ вибухнуло біля залізниці на Запоріжжі

У районі залізничної станції "Велика Токмачка–2" Чернігівського району Запорізької області під час пожежі в лісопосадці почали вибухати боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни, які знаходились у цьому місці під землею.

Як повідомили в прес-службі ГУ МНС у Запорізькій області в середу ввечері, близько 23.20 пожежникам надійшло повідомлення про загоряння лісопосадки поблизу села Велика Токмачка.

На місце пожежі відразу виїхали декілька спецмашин. Після того, як пожежу загасили, рятувальники дізналися, що під час пожежі в лісопосадці пролунало близько 10 вибухів.

Рятувальники МНС відразу повідомили про це саперів. Лісопосадка знаходиться в 25 метрах від залізниці. У зв"язку з подією на 1 годину було припинено рух потягів у районі пригоди.

У лісопосадці сапери виявили 7 артснарядів калібру 45 мм, 4 артснаряди калібру 76 мм, 1 мінометну міну калібру 82 мм, 6 підривників, 1 гранату РГ-42 часів Великої Вїтчизняної вїйни.

За словами старожилів, під час ВВВ у цьому місці з рейок зійшов потяг з боєприпасами, і, вочевидь, боєприпаси залишалися в землі донині. У той же час у прес-службі не повідомили, яким військам належав цей потяг.

У прес-службі припустили, що боєприпаси стали вибухати через нагрів ґрунту.

Залізничне полотно від вибухів пошкоджене не було, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «10 снарядів часів ВВВ вибухнуло біля залізниці на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі