понеділок, 27 серпня 2018 11:16

"10 мільйонів за кілометр дороги" - Омелян розповів про рекордно низькі ціни на реконструкцію

"10 мільйонів за кілометр дороги" - Омелян розповів про рекордно низькі ціни на реконструкцію
Кілометр відремонтованої дороги коштує 10 млн грн.

Близько 10 мільйонів гривень коштує один кілометр відремонтованої або реконструйованої дороги.

"Це рекордно низька сума, порівняно з будь-якими сусідніми державами. В Євросоюзі найнижча вартість у Болгарії - 3 мільйони євро. Далі йде сусідня Польща з вартістю кілометра дороги у 5-7 мільйонів євро. Відносно низьку вартість вдається забезпечити завдяки дешевій робочій силі, виробленим в Україні щебеню, матеріалам для укріплення", - розповів в інтерв'ю Big Money міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Омелян також розповів про те, що турецькі компанії займаються ремонтом доріг в Україні, бо успішно виграють тендери. Проте 95% працівників у них - українці. Раніше ці компанії мали великі борги та споруджували від одного до 20 кілометрів доріг протягом року, а вже зараз автодорожні компанії роблять 3 - 4 тис. кілометрів за рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення залізничних тарифів Міністерством інфраструктури може спровокувати інфляцію

Також міністр інфраструктури сказав, скільки коштує створення дороги для інноваційного поїзда Hyperloop. Вартість кілометра - близько $20 млн. А вартість ремонту залізничного покриття коштує $1-3 млн.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-монтажний трест", що входить до холдингу "Белавтодор" (Білорусь) виграло тендер служби автомобільних доріг у Київській області на ремонт ділянки автодороги державного значення М-05 "Київ – Одеса", запропонувавши ремонт дороги за 695 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"10 мільйонів за кілометр дороги" - Омелян розповів про рекордно низькі ціни на реконструкцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі