пʼятниця, 05 травня 2006 09:41

$5 млрд. витратять китайці під час травневих свят

Громадяни Китаю за тиждень травневих свят витратять близько $5 мільярдів, повідомило держуправління КНР з туризму.

З кінця 90-х років ХХ століття в Китаї перший тиждень травня (а також перший тиждень жовтня і тиждень святкування Нового року за місячним календарем) оголошується вихідним. Жителі країни масово відправляються в туристичні поїздки, ходять по магазинах і ресторанах.

За прогнозами, цього року під час "золотого" травневого тижня (з 1 по 7 травня) китайські туристи зроблять 120 мільйонів поїздок. За ці дні вони витратять близько 40 мільярдів юанів ($5 мільярдів).

Під час першого "золотого" тижня в жовтні 1999 року китайські туристи зробили 28 мільйонів поїздок і витратили 14,1 мільярда юанів ($1,62 мільярда). З 1999 року за всі "золоті" тижні китайці витратили понад $70 мільярдів.

У Китаї вважають, що подібний туристичний бум сприятливо позначається на розвитку національної економіки. У великих містах індустрія туризму, відпочинку і розваг вже перетворилася на один з локомотивів економічного розвитку, говорить експерт Академії суспільних наук КНР Ян Шенмін.

До середини 90-х років ХХ століття в Китаї був 6-денний робочий тиждень. "Довгі" вихідні були лише кілька разів на рік.

Тепер, якщо порахувати всі вихідні і свята за рік, то вийде, що китайці відпочивають 114 днів на рік.

Помітно більше туристів з КНР виїжджає за кордон. У 2005 році в турпоїздки в зарубіжні країни виїхало 31 мільйон чоловік, що перетворило Китай на найбільшого "експортера" туристів в Азії, повідомляють РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «$5 млрд. витратять китайці під час травневих свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі