четвер, 09 листопада 2006 14:02

$30 тисяч штрафу платитимуть росіяни за використання праці нелегалів

У Росії набули чинності зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, що різко посилюють міграційне законодавство. Штраф за порушення іноземцем режиму перебування у РФ складе від $75 до $190. Працедавець за використання праці нелегалів буде зобов"язаний заплатити від $9 тис. до $30 тис. штрафу, а діяльність такої фірми може бути припинена на три місяці.

Крім того, законодавці збільшили термін давності по порушеннях, пов"язаних з нелегальною міграцією з двох місяців до одного року. До того ж тепер відповідними штрафами обкладаються не тільки іноземні громадяни, але і особи без громадянства. Посилено покарання і за надання нелегальним мігрантам торгових, складських та інших приміщень - згідно поправкам, що вступили в силу, штраф за це складе від $1.6 тис. до $30 тис.

Директор Федеральної міграційної служби (ФМС) Костянтин Ромодановський вже заявив, що надалі, можливо, буде посилена кримінальна відповідальність за організацію незаконної міграції.

У ФМС також підготували два законопроекти: введення трудових квот для іноземців із СНД і скорочення строку перебування іноземців з багатократними візами в Росії з 180 до 90 діб.

Після безладів в Кондопогі Володимир Путін попросив до початку листопада підготувати законопроекти, що регламентують трудову міграцію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «$30 тисяч штрафу платитимуть росіяни за використання праці нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі