середа, 07 серпня 2019 11:00

Зеркаль розповіла про "війну" Порошенка і Медведчука за полонених моряків

Зеркаль розповіла про "війну" Порошенка і Медведчука за полонених моряків
"Надто цинічний, щоб бути чутливим" - Лана Зеркаль. Фото із відкритих джерел.

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль вважає, що кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук занадто цинічний для того, щоби брати участь в обміні військовополоненими без особистої вигоди.

"Хотіли повісити собі на груди медальку і пан Медведчук, і пан Порошенко, кожен по-своєму, і кожен змагався з іншим щодо того, хто ж звільнить моряків. Наскільки у нього є особистий біль - мені теж дуже складно судити. Як на мене, він занадто цинічний, щоб бути чутливим. Не вірю, що він це робив без якихось своїх особистих цілей", - розповіла заступник міністра у інтерв'ю виданню "Цензор.нет".

За словами дипломата, про обмін наших полонених моряків на когось не йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балуха знову відправили в штрафний ізолятор

"Немає підстав нікого міняти. Вони там утримуються незаконно, і ми вважаємо, що єдиний спосіб для Росії виконати наказ - це випустити наших моряків і віддати їх нам", - сказала Зеркаль.

"Ми продовжуємо сподіватися на те, що Російська Федерація виконає наказ Міжнародного трибуналу. Який і є для нас підставою вимагати беззаперечного повернення наших моряків додому і наших судів - під нашу відповідальність", - додала дипломат.

З початку вторгнення Росії на територію України та анексії Криму було незаконно захоплено понад 200 громадян України. Їх, всупереч Конвенції про окуповані території, судили та вивезли в тюрми РФ. З 2014-го Україні вдалось повернути частину політв'язнів. Якими способами це зробили та як ще можна повернути бранців, Gazeta.ua розповіла Ольга Скрипник із Кримської правозахисної групи.

Зараз ви читаєте новину «Зеркаль розповіла про "війну" Порошенка і Медведчука за полонених моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі