вівторок, 05 січня 2021 04:16

Запаси води в Криму зменшилися майже втричі

Запаси води в Криму зменшилися майже втричі
Води Криму катастрофічно мало. Фото: 5 канал

В окупованому Криму сумарний запас води до кінця 2020 року становив 31,3 млн кубометрів, що на 61 млн кубометрів менше, ніж рік тому.

"Загальний сумарний запас води до кінця року становив 31,308 млн куб. м, що на 5, 364 млн куб. м менше, ніж місяць тому і на 61,672 млн менше, ніж рік тому", - йдеться в огляді "Кримського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища"

За даними Кримського гідрометцентру, "грудень і січень - місяці з найбільшою кількістю опадів холодного періоду року, але в грудні, як і в попередні місяці, у басейнах річок спостерігався значний їхній недобір".

У басейнах кримських річок Кучук-Карасу, Чорна, Салгір опадів випало в обсязі 12-15% від норми, у басейнах річок, розташованих на Південному березі Криму, опадів було - 42-50% від норми, в басейнах інших річок - 24-40% від норми.

Незначним було і кількість опадів, що випали в Кримських горах - від 27 до 40% від норми.

Все це разом з високою температурою повітря не призвело до поліпшення природного стоку в кримські водосховища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму пересох мальовничий водоспад

Нагадаємо, якщо у Криму найближчими місяцями не пройдуть рясні дощі, півострів може залишитися зовсім без води. Зараз тамтешні мешканці отримують воду за графіком через вичерпання її запасів.

Зараз ви читаєте новину «Запаси води в Криму зменшилися майже втричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі