четвер, 11 січня 2018 23:41

Воронченко розповів про стан військової техніки в Криму в момент анексії

Воронченко розповів про стан військової техніки в Криму в момент анексії

Стан військової техніки в Криму був набагато кращий, ніж його описують росіяни. Із 8 бойових кораблів не на ходу був лише один. Усі батальйони БМП і БТРів були готові. Авіаційна техніка, яка була на ходу, зараз знаходиться на підконтрольній Києву території.

Про це розповів Ігор Воронченко, командувач ВМС, в ефірі "112 Україна", коментуючи заяву Путіна, що Москва нібито готова віддати Україні військову техніку, яка лишилась на території анексованого Криму і вона вся у жалюгідному стані.

"На період анексії Криму – із 8 бойових кораблів не на ходу був лише один ВДК "Альшанський", - там потребували ремонту головні двигуни. Те, що кажуть, що був "хлам" – це не відповідає дійсності. По береговим частинам – там лишились техніки на два батальйони БМП – усі були практично готові і два батальйони БТРів – так само, вони були готові. У БТРів відсотків 15-20 потребували ремонту. Були 7 дивізіонів артилерії і 4 мінометні батареї, теж були готові. Авіатехніка, яка могла піднятися у повітрі, була піднята і до сьогодні виконує завдання", - каже Воронченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що США намагаються просунути Навального у керівники РФ

На уточнююче питання про авіацію, чи вона зараз знаходиться на підконтрольній Києву території, командувач ВМС відповів, що так, вона у нас.

Воронченко також прокоментував інформацію, що крейсер "Україна" не потрібен українському флоту.

"Якщо крейсер буде доведений до боєготовності, (ресурси ВМС) він забере на себе. Одна заправка – це заправка всього флоту. Комплектуючі – все залишилось у РФ. Робити переобладнання крейсера – це вже проект застарілий і морально і фізично".

Раніше Путін заявив, що РФ готова передати Україні військові кораблі, які ще є в Криму, авіатехніку, бронетехніку. Ідеться про десятки кораблів і десятки літаків. "Ця техніка в жалюгідному стані", - додав президент РФ.

Зараз ви читаєте новину «Воронченко розповів про стан військової техніки в Криму в момент анексії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі