вівторок, 07 листопада 2017 09:37

У Криму масово забирають російське громадянство

У Криму масово забирають російське громадянство
Фото twitter.com

У Криму люди, які після анексії 2014 року отримали громадянство Росії, тепер мають пройти спеціальну комісію. Спецслужби масово забирають паспорти РФ.

Про це повідомляє "Комсомольська правда".

"Специфіка України в тому, що там не потрібна була прописка: ні роботодавці її не вимагали, ні міліція, тому люди з Харкова, Вінниці десятиліттями жили в Криму без оформлення. І це було нормально. І раптом – Росія! А у цих людей є дружини тут, усе життя. Щоб не ображати їх, прийняли закон: у громадянство приймають всіх, хто постійно проживав на півострові на 18 березня 2014 року, тобто, на момент референдуму. Але що таке "постійно проживав", ніхто не знав! Люди понесли нам все, що підтверджувало їхній зв'язок з Кримом: квитанції оплати за квартиру, довідки, що лікували тут зуби", - пояснили у ФСБ.

Зазначається, що ті, кому не вдалося відстояти свої права, живуть у Криму на правах іноземців - на роботу їх не беруть, квартири не здають.

При цьому без громадянства залишилась велика кількість переселенців з Донбасу. Їхню проблему також ніхто не вирішує. Так звані кримські чиновники заперечують масовість цього явища, пояснюючи проблему помилками в документах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автономія кримських татар допоможе повернути півострів

У Криму для отримання російського паспорта громадянами України існує окрема процедура. Кримчани, як і іноземні громадяни, повинні присягнути на вірність РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Криму масово забирають російське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі