понеділок, 17 вересня 2018 14:08

В Арм'янську окупанти стічними водами і гіпсом ліквідовують екологічну катастрофу
8

Російські окупанти заявили, що в Арм'янську фахівці не зафіксували перевищення норм концентрації шкідливих речовин за минулі 3 дні.

Так звана "влада" наголошує, що моніторинг здійснюється кожні 6 год. Про це заявив так званий віце-прем'єр анексованого Криму Юрій Гоцанюк.

В окупованому Армянську кислотні випари у повітрі пошкодили автомобіль
Фото: twitter
В окупованому Армянську після викидів хімічної речовини зацвітають дерева
В окупованому Армянську після викидів хімічної речовини зацвітають дерева
Користувачі продовжують публікувати фото домівок після хімічної катасрофи в Арм'янську
Користувачі продовжують публікувати фото домівок після хімічної катасрофи в Арм'янську

"Робота з моніторингу здійснюється щодня кожні 6 годин, тричі на день: вранці, в обідній час і ввечері. Викидів шкідливих речовин у повітря не спостерігається, не зафіксовано в останні 3 дні. Причиною зниження концентрації шкідливих речовин послужили погодні умови, зниження температури повітря на кілька градусів, коливання денної та нічної температури", - сказав він.

За його словами, проводяться заходи з ліквідації надзвичайної ситуації на території кислотонакопичувача на території заводу "Кримський титан".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ не втратив контроль над "Кримським титаном": показали, як завод отруїв довкілля

"Зараз із колектора скидаються стічні води з додаванням вапняного молочка, що також дозволяє знизити концентрацію шкідливих речовин. По периметру кислотонакопичувача проводиться засипка фосфогіпсом", - повідомляється.

На окупованому півострові так званий "арбітражний суд Республіки Крим" примусив "Титанові інвестиції" доплатити 736 млн 853 тис. руб. (287 млн 338 тис. грн) за екологічну шкоду.

Завод "Кримський титан" 9 вересня повністю зупинив виробництво. У ніч на 24 серпня на заводі стався хімічний викид. Окупанти стверджують, що це випари з кислотонакопичувача.

Зараз ви читаєте новину «В Арм'янську окупанти стічними водами і гіпсом ліквідовують екологічну катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі