вівторок, 11 вересня 2018 15:40

Фірташ не втратив контроль над "Кримським титаном": показали, як завод отруїв довкілля
3

У мережі оприлюднили фото місцевості довкола "Кримського титану", який став винуватцем хімічного забруднення в окупованому Армянську.

Через небезпечну надзвичайну ситуацію майже 4 тис. людей довелося евакуювати з прилеглих до заводу територій. Фотографії зроблені 8 вересня, опубліковані на сторінці Dronarium Україна в Facebook.

Фото місцевості біля "кримського титану", хімічні викиди з якого накрили окупований Росією Арм'янськ
Фото: facebook
Фото місцевості біля "кримського титану", хімічні викиди з якого накрили окупований Росією Арм'янськ
Фото місцевості біля "кримського титану", хімічні викиди з якого накрили окупований Росією Арм'янськ

На світлинах помітні наслідки хімічних викидів.

"На фото – завод, що отруює все живе на десятки кілометрів через аварію. Його називають "кримським Чорнобилем". Так, це кримський "Титан" і він працює, як бачите. Фото було зроблено 8 вересня", – йдеться в описі до фото.

Крім того, хімічне забруднення з "Кримського титану" вплинуло не тільки на північ Криму, а й на сусідні з адмінкордоном населені пункти.

"Українські прикордонники фіксують забруднення повітря на материку поблизу півострова. А в селі Преображенка, що в 2 км від заводу, до лікарів звернулися вже близько 20 людей. Найчастіші скарги – постійний кашель, головний біль і підвищений тиск", - йдеться у сюжеті Крим.Реалії.

Зазначається, що влада Херсонської області готова евакуювати населення із зони ураження, якщо ситуація погіршиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ використає "геноцид кримчан" у новій спецоперації проти України

Також зазначається, що український олігарх Дмитро Фірташ не втратив контроль над заводом "Кримський титан" і після анексії півострова.

"Сьогодні підприємство належить російській компанії "Титанові інвестиції", однак зв'язок із нею йде на Кіпр і безпосередньо пов'язані з Group DF Фірташа. Як з'ясувалося, частина відходів "Кримський титан" зливає за межі анексованої території – до відстійників, що розташовані у Херсонській області. Журналісти Крим.Реалії проінспектували постраждалі регіони і дізналися, як завод на півострові труїть південь України та чим це загрожує Херсонщині", - йдеться у повідомленні.

На окупованому півострові так званий "арбітражний суд Республіки Крим" примусив "Титанові інвестиції" доплатити 736 млн 853 тис. руб. (287 млн 338 тис. грн) за екологічну шкоду.

Завод "Кримський титан" 9 вересня повністю зупинив виробництво. У ніч на 24 серпня на заводі стався хімічний викид. Окупанти стверджують, що це випари з кислотонакопичувача.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ не втратив контроль над "Кримським титаном": показали, як завод отруїв довкілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі