вівторок, 15 травня 2018 11:46

В анексованому Криму випробовують підводні безпілотники

В анексованому Криму випробовують підводні безпілотники
"Клавесин-2Р" став другим поколінням російських автономних незаселених підводних апаратів

На військово-морському полігоні Феодосія в анексованому Криму почали випробування новітнього безпілотного робототехнічного комплексу "Клавесин-2".

Комплекс отримав офіційний військовий індекс 2Р52. Це свідчить про високу ступінь готовності до прийняття його на озброєння, пише УП.

Надалі полігон Феодосія використовуватимуть для випробувань морських робототехнічних комплексів.

"Клавесин-2Р" став другим поколінням російських автономних незаселених підводних апаратів. Він більший і масивніший за свого попередника. "Клавесин-2" має сучасніше і досконаліше обладнання, ніж "Клавесин-1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Криму завезли атомні боєголовки та почали відновлювати закинуте сховище ядерної зброї

"Комплекс може обстежити дно на великих глибинах. Це дозволяє шукати і збирати різні предмети, наприклад уламки боєприпасів", - сказав військово-морський експерт Олександр Мозговий.

Підводний робот завдовжки 7 м, діаметром 1 м і масою 4 т може занурюватися на глибину до 6 тис. м.

У заданому районі безпілотник відділяється від носія і приступає до роботи за заздалегідь складеною програмою. Його передбачувана дальність дії – до 50 км.

Доставляти 2Р52 до місця призначення будуть спеціальні атомні підводні човни.

Російська окупаційна влада Криму угробила півострів, зокрема його курортні міста. Так Феодосії і Коктебелі завдали непоправної шкоди.
Про це заявив проросійський блогер Олександр Горний. За його словами, так звана влада ніяк не відреагувала на затоплення Коктебельської бухти нечистотами.

Зараз ви читаєте новину «В анексованому Криму випробовують підводні безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі