середа, 24 червня 2020 17:16

В анексованому Криму журналіста відправили до психіатричної лікарні

В анексованому Криму журналіста відправили до психіатричної лікарні
Окупанти відправили кримськотатарського журналіста Руслана Сулейманова в психлікарню. Фото: crimean-solidarity.org

Кримськотатарського журналіста Руслана Сулейманова, заарештованого у другій сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір", помістили в стаціонар Кримської клінічної психіатричної лікарні.

Як повідомляє ГО "Кримська солідарність" з посиланням на батька політв'язня Сервера Сулейманова, протягом місяця він буде проходити примусову судово-психіатричну експертизу.

"Я дізнався про те, що Руслан у психіатричній лікарні, коли прийшов у СІЗО-1 Сімферополя, щоб зробити передачу двом своїм синам - Ескендеру та Руслану. Вони обидва арештовані й сидять в одному ізоляторі зараз. Але для Руслана у мене не прийняли і сказали, що він на місяць відправлений на судово-психіатричну експертизу", - розповів Сулейманов-старший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ розслідує колосальну кількість справ щодо окупації Донбасу та Криму

Руслан Сулейманов - учитель фізики, журналіст і стример "Кримської солідарності", був затриманий у лютому 2017 року й за постановою суду відбував адміністративний арешт - 5 діб за нібито несанкціонований мітинг.

15 жовтня 2017 року брав участь в одиночному пікеті на підтримку заарештованих кримських татар, пізніше звинувачений у адміністративному правопорушенні і підданий адміністративному штрафу в розмірі 10 тис. руб.

28 березня 2019 року рішенням Київського районного суду в Сімферополі заарештований у кримінальній справі. Йому пред'явили нібито організацію діяльності терористичної організації та участь в діяльності такої організації. Санкція за цією статтею передбачає до 20 років позбавлення волі.

18 липня 2019 року Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій є заклик до Росії звільнити всіх українських політв'язнів, включаючи Сулейманова.

Сигнал українських FM-радіостанцій чути тільки в 5 з 19 населених пунктів анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «В анексованому Криму журналіста відправили до психіатричної лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі