понеділок, 23 серпня 2021 13:45

Україна втратила $100 млрд через окупацію Криму Росією

Україна втратила $100 млрд через окупацію Криму Росією
Окупований Крим перебуває на межі екологічної катастрофи. Фото: ua.krymr

Україна зазнала величезних економічних втрат від тимчасової окупації Автономної республіки Крим Росією.

Збитки оцінюються в понад $100 млрд. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на установчому саміті "Кримської платформи".

"Це - втрачені природні ресурси, це втрачені активи держави, це - втрачена промисловість, а головне - це негативні наслідки для людей, які потерпають від політики країни-агресора", - наголосив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без забезпечення безпеки у Чорному морі навряд чи вдасться повернути Крим - Зеленський

Глава уряду наголосив, що одне з пріоритетних завдань нині - це змусити Росію за рішенням міжнародних судів почати платити за свої дії.

"Уже маємо не один позитивний приклад, коли українські державні та приватні структури виграють відповідні судові процеси", - відзначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр додав, що мілітаризація Росією Криму й викачування природних ресурсів поставили тимчасово окупований півострів на межу екологічної катастрофи.

Глава уряду підкреслив, що домівка мільйонів українців перетворюється фактично на військову базу та режимний окупаційний об'єкт. Це вкотре свідчить про глобальність проблеми та загрозу не тільки для України, а й для наших європейських сусідів.

Тимчасова окупація Автономної республіки Крим Російською Федерацією розпочалася 20 лютого 2014 року, і триває вже 2741 день. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті "Кримська платформа".

Зараз ви читаєте новину «Україна втратила $100 млрд через окупацію Криму Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі