понеділок, 18 вересня 2017 11:38

У Криму незаконно пробурили скелю під "Ластівчиним гніздом"

  В аннексированном Росією Криму проводять незаконне буріння скелі, де знаходиться палац "Ластівчине гніздо". Фото: sudak.pro
В аннексированном Росією Криму проводять незаконне буріння скелі, де знаходиться палац "Ластівчине гніздо". Фото: sudak.pro

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки й культури заявляє, що окупаційна влада в анексованому Росією Криму проводить незаконне буріння скелі, на якій збудований палац "Ластівчине гніздо".

Про це сказано в повідомленні Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб з посиланням на доповідь ЮНЕСКО.

"Росія почала проведення незаконних розкопок і інженерних геологічних робіт, а саме: буріння скелі, на якій перебуває пам'ятка національного значення - палац "Ластівчине гніздо", - сказано в ньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти заборонили кримським татарам грати у футбол

З квітня поточного року подібні роботи проводяться на території між Цементною слобідкою й автотрасою Керч - Феодосія у зв'язку з будівництвом під'їзних доріг до споруджуваного Керченського мосту.

Загалом 2017-го міністерство культури Росії видало 13 дозволів на проведення археологічних розкопок у Криму й 2 - на території Севастополя.

Це є грубим порушенням Гаазької конвенції 1954 року про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту. Вона забороняє проведення будь-яких археологічних розкопок на окупованій території, а також зміни культурних пам'яток.

До окупованого Криму доставили додаткові мобільні газотурбінні електростанції. Про це повідомив "віце-прем'єр" кримського уряду Володимир Сєров. За його словами, ще дві станції прибудуть до Криму наприкінці місяця.

Зараз ви читаєте новину «У Криму незаконно пробурили скелю під "Ластівчиним гніздом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі