середа, 22 лютого 2023 15:54

У Криму нестача ліків: що трапилося

У Криму нестача ліків: що трапилося
У Криму більшість ліків передають окупантам. Фото: eastnews.ua

В тимчасово окупованому Криму дефіцит ліків для цивільних.

Пріоритет використання медикаментів змістили на потреби окупантів. Більшість йде на лікування військових РФ, передає Центр національного спротиву.

На півострові загострюється гуманітарна криза. Медичну систему переорієнтували на обслуговування окупантів. Цивільні медичні заклади перепрофільовують на військові госпіталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять міст у тимчасово окупованому Криму окрасились в українську символіку: фото

"За інформацією кримського підпілля, раніше РФ пообіцяла так званому "очільнику" півострова Сергію Аксьонову, що у Криму таких проблем, як в інших регіонах, не буде. Натомість зараз в уряді РФ Аксьонову відповіли згідно з пропагандистськими методичками: "все для перемоги, все для армії", – додали у ЦНС.

В уряді обговорюють питання кадрового резерву для роботи в Криму після деокупації.

Ним можуть стати ветерани, вказала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Верещук раніше сказала, що перспектива деокупації Криму засвідчує необхідність готувати кадри у правоохоронні органи, сферу юстиції, освіти та інші державні служби.

Зараз ви читаєте новину «У Криму нестача ліків: що трапилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі