пʼятниця, 23 листопада 2018 16:35

У Криму наглядатимуть за громадянами з українськими паспортами

У Криму наглядатимуть за громадянами з українськими паспортами
У безконтрольному використанні українських паспортів окупанти вбачають загрозу. Фото: ru.narodna-pravda.ua

Окупаційна влада Криму хоче припинити неконтрольовану міграцію кримчан із українськими паспортами.

Планують збільшити кількість відеокамер на пунктах пропуску адміністративного кордону між Кримом і Херсонською областю, повідомляє "Укрінформ" .

"Питання посилення контролю за неконтрольованою міграцією кримчан із використанням українських паспортів буде вирішуватися на федеральному рівні", - зазначив так званий заступник голови Ради міністрів окупованого Криму Ігор Михайличенко.

У безконтрольному використанні українських паспортів окупанти вбачають загрозу проникнення на територію Росії кримінальних елементів, а також вихідців із країн з підвищеною терористичною активністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керченський міст руйнується

За інформацією прикордонного управління ФСБ Росії, 2018-го адмінкордон із окупованим Кримом у пунктах пропуску перетнуло понад 2,5 млн людей. Із них 250 тис. зареєстровані на території анексованого півострова.

Межа між окупованим Кримом і Севастополем буде визначатися за межами, затвердженими в СРСР.

"Ніхто не визначав, кому і скільки землі дістанеться – це ніколи не було предметом обговорення, ми базуємося на наявних документах. До кінця року буде підписано письмову угоду, потім у першому кварталі наступного проведені кадастрові роботи... територія Севастополя не зазнає істотних змін і практично на 100% буде збігатися з межами, встановленими ще в СРСР", – заявив окупаційний глава Севастополя Дмитро Овсянніков, передає "Крим.Реалії".

Окупанти вже погодили 8 із 9 спірних ділянок межі. "У нас із розбіжностей наразі залишилася одна. Йдеться про Ялтинський заповідник – невелика територія опинилася в межах Севастополя. Причому ми знайшли спільну позицію, і після уточнення з Міністерством природи Росії ми остаточно готові для затвердження меж", – пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «У Криму наглядатимуть за громадянами з українськими паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі