середа, 13 березня 2019 13:31

Тепер із запахом "рідної гавані": окупанти зливають в цілюще озеро нечистоти

На 5-й рік анексії окупанти дізналися, що у лікувальне Сакське озеро стікають нечистоти.

Неочищені стічні води помітив так званий російський віце-прем'єр Криму Юрій Гоцанюк разом з фейковим міністром ЖКГ РК Дмитром Черняєвим, пише Depo.ua.

Окупанти назвали скидання каналізації в Сакське озеро вимушеним рішенням та недостатніми стараннями окупантів.

Автор: Depo.ua
  Сакське озеро відоме своїми цілющими грязями лікуватися якими до міста приїздять багато туристів, а в самому місті розташовані санаторії
Сакське озеро відоме своїми цілющими грязями лікуватися якими до міста приїздять багато туристів, а в самому місті розташовані санаторії

"Напірні колектори від головної КНС №8 до споруджуваних очисних споруд зношені та не справляються з обсягом стічних вод, який закачують нові насоси. Їх необхідно запроектувати і виконати будівельно-монтажні роботи. На це необхідно два-три роки. Тому для нас вимушене рішення — тимчасовий напірний колектор, протяжністю 3,4 км і вартістю дев'ять млн руб. Він виключить вихід неочищених стоків в лікувальне озеро до початку туристичного сезону", - зазначив Черняєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму оголосили спалах сказу

Після прогулянки до озера окупанти все-таки вирішили виділити гроші на відведення каналізації від водойми.

Як стало відомо весь час люди лікувалися брудом у прямому сенсі. Водовідведення не вирішить всієї проблеми, оскільки вода та вся санітарна зона біля озера забруднена побутовими і промисловими відходами.

Біля берегів окупованого Криму почастішали випадки загибелі червонокнижних дельфінів. З початку року на узбережжях знайшли трупи 10 морських ссавців, які живуть у Чорному та Азовському морях, пишуть російські ЗМІ.

Виявили 4 афаліни, 4 азовки та 2 білобочки. Один дельфін був знайдений в Судакському районі, 3 - у Феодосійському, 1 - в Ялті, 4 - в Севастопольському районі й 1 - в Євпаторійському.

Зараз ви читаєте новину «Тепер із запахом "рідної гавані": окупанти зливають в цілюще озеро нечистоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі