середа, 17 серпня 2016 23:58

Ситуація поблизу адмінкордону з Кримом може мати й інші причини - МЗС

Ситуація поблизу адмінкордону з Кримом може мати й інші причини - МЗС
Фото: Із відкритих джерел

Ситуація поблизу адмінкордону з Кримом може мати й інші причини — МЗС.

Те, що відбулося близько адміністративного кордону з Кримом може мати і інші причини, оскільки 18 вересня в Росії мають відбутися вибори. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, ситуація в Криму досить непроста. І партія "Єдина Росія" не зовсім просто йде до підготовки виборів.Це може бути питання внутрішньої мобілізації і для Криму, і для Росії. Це один із можливих варіантів.

"Зустріч двадцятки відбудеться в Гуанджоу. Але Китай зараз головує у великій двадцятці. Гуанджоу була лише однією з ідей, оскільки реально зустріч може відбутися, коли підготовлений результат і коли на найвищому рівні триватиме дискусія щодо одного-двох-трьох політичних питань. Для мене - це бачення дорожньої карти виконання Мінських домовленостей, де були чітко пов'язані між собою часові рамки, або послідовність і гарантія виконання. Інакше завжди це буде як робить Росія: невиконання будь-яких безпекових передумов і спроба просто в очах наших друзів і партнерів покласти провину за це на Україну. Тобто Росія цієї тактики досі не змінює", - зазначив міністр у відповідь на запитання, чому Росія самоусувається з "Нормандського формату".

Клімкін сказав, що є бажання ускладнення переговорів у "Нормандському форматі", оскільки Росія розуміє, що її логіка зараз не пройде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін: Безвізовий режим - це питання довіри між Україною і ЄС

Зараз ви читаєте новину «Ситуація поблизу адмінкордону з Кримом може мати й інші причини - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі