вівторок, 26 червня 2018 10:29

Сенцов голодує 44-й день: він виснажений і ситуація складна - МЗС Литви

Сенцов голодує 44-й день: він виснажений і ситуація складна - МЗС Литви
Сенцов голодує 44-й день: Литва підтримала політв'язня. Фото: Корреспондент.net

Політв'язень Кремля Олег Сенцов голодує 44-й день у російській в'язниці за полярним колом.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус вважає, що кожен повинен робити все можливе, щоб допомогти його звільненню. Про це очільник МЗС сказав у коментарі "Радіо Свобода".

"Приблизно 40 днів голодування – він весь виснажений. Його ситуація, дійсно, дуже важка. Доступу до нього майже немає. Наскільки я розумію, було прохання від його друзів і родичів, щоб ми піднімали це питання (про звільнення Сенцова) жорсткіше на міжнародному рівні. Нещодавно це зроблено в Раді Європи. Я знаю, що президент Порошенко розмовляв із президентом Путіним на цю тему, але жодних перспектив поки що немає. Ми всі повинні робити все можливе, щоб допомогти цій людині", – каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов голодує 43-й день: адвокат довів, що у в'язня українське громадянство

Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня, з вимогою звільнити усіх політвязнів Кремля. Він втратив 13 кг, у нього почалися проблеми з серцем та нирками. На заклик Європейського суду з прав людини припинити голодування Сенцов відмовив.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов голодує 44-й день: він виснажений і ситуація складна - МЗС Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі