вівторок, 24 квітня 2018 08:10

СБУ затримала довірену особу Путіна

СБУ затримала довірену особу Путіна
СБУ затримала громадянку України, яка працювала довіреною особою Володимира Путіна в окупованому Росією Криму. Фото: відкриті джерела

Служба безпеки на контрольному пункті "Чонгар" затримала громадянку України, яка незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території Криму збір підписів на підтримку висунення Володимира Путіна у президенти РФ.

Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Подія трапилася у понеділок, 23 квітня.

"Затримано громадянку України, яка діючи в інтересах Російської Федерації, а також неурядової всеросійської громадської організації "Волонтеры Победы", будучи довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Путіна В.В., незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополі збір підписів на підтримку висунення Путіна", - йдеться у повідомленні.

Громадянка, займаючись підготовкою до незаконного проведення в окупованому Криму виборів президента РФ, сприяла окупанту у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, вказав генпрокурор.

Наразі затриманій готується повідомлення про підозру та проводяться інші необхідні слідчі і процесуальні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіна треба не визнавати на рівні України - Чубаров

Так звані вибори президента Росії пройшли 18 березня 2018 року. За даними кремлівської адміністрації, за переобрання Володимира Путіна на черговий 6-річний термін проголосували 76,6% громадян РФ при явці 67,5%. "Вибори" проходили і в анексованому РФ Криму.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала довірену особу Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі