четвер, 31 серпня 2017 11:25

Росія провалила 1 вересня в кримських школах

Росія провалила 1 вересня в кримських школах
У Криму не вистачає підручників для першокласників. Фото: orelsreda.ru

Кримські чиновники заявили, що школи півострова на 100% готові до 1 вересня. На ремонти та устаткування витратили більше 2 млрд руб. Проте насправді понад сотня навчальних закладів не має протипожежних сигналізацій, а 12 шкіл завтра взагалі не відкриються. Також існують проблеми з підручниками для першокласників.

Про це повідомило видання "Крим. Реалії".

"Багато шкіл не мають протипожежних сигналізацій. Основні зауваження, крім відсутності автоматичної системи пожежної сигналізації - це відсутність турнікетів і огорож, які необхідні для антитерористичної безпеки і знаходиться в зоні відповідальності муніципальних утворень", - сказала Наталія Гончарова, міністр освіти у Криму.

Через незавершений ремонт не зможуть вчасно запрацювати 12 шкіл півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі опублікували жахливі фото з лікарні

Крім того, не вистачає вчителів з математики. Заявили про 150 вільних вакансій.

Місцева влада не змогла своєчасно розрахувати кількість учнів, що прийдуть завтра до перших класів. Тому не вистачає підручників.

"Ми очікуємо цього року 22,7 тисячі першокласників. Я думаю, їх буде ще більше - заяви ще надходять. Тому деякі школи знаходяться в процедурі закупівлі додаткових підручників для початкової школи", - зазначила Гончарова.

У Криму планують опріснювати морську воду і подавати її до водопроводів як питну. Також очищеними каналізаційними стоками зрошувати землю. Обидві ідеї провальні, вважають українські вчені.

Зараз ви читаєте новину «Росія провалила 1 вересня в кримських школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі