понеділок, 01 липня 2024 14:20

Росіяни знищили "Херсонес Таврійський" в Криму

Росіяни знищили "Херсонес Таврійський" в Криму
Територія "Херсонесу Таврійського" є культурною спадщиною ЮНЕСКО. Фото: Вікіпедія

Росіяни повністю знищили пам'ятку світового значення "Херсонес Таврійський".

На її місці окупанти спорудили музей. Про це пише SPRAVDI.

"Країна-терористка керується двома постулатами: що можеш - вкради, а що ні - знищуй. І саме трагічна доля знищення спіткала видатну пам'ятку українського Криму", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикриваються цивільними: партизани показали фото підпільної СТО окупантів у Криму

На розчищеній території росіяни збудували "нове місто". Музей перекриває старі пам'ятки, а деякі артефакти окупанти перенесли по камінчику й відновили на новій центральній дорозі парку, повідомила старша наукова дослідниця Інституту археології НАН України Евеліна Кравченко на Міжнародному форумі експертної мережі Кримської платформи.

За словами Кравченко, росіяни заявили, що "в них вийшло навіть краще, ніж у греків". Більшість артефактів росіяни вивезли до своїх музеїв. Серед знахідок - фрески, посуд, предмети побуту, ікони.

Територія "Херсонесу Таврійського" є культурною спадщиною ЮНЕСКО, будівництво тут заборонене.

Це єдина пам'ятка в Криму, яка має світове значення. Від 2000-х років до окупації Криму українські археологи й історики хотіли створили на місці Херсонесу археологічний парк.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знищили "Херсонес Таврійський" в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі