четвер, 16 травня 2019 11:57

Росія продовжує красти ресурси з-під носа України

Контингент Берегової охорони ФСБ Росії в окупованому Криму продовжує займатись прикриттям незаконного видобутку піску у Каркінітській затоці між окупованим Кримом і материковою Україною.

Район видобутку знаходиться у 14 км від острова Джарилгач у територіальних водах України біля міста Скадовську на Херсонщині, повідомляє Український мілітарний портал.

Автор: mil.in.ua
  Район незаконної діяльності неподалік острова Джарилгач
Район незаконної діяльності неподалік острова Джарилгач

Завдяки сервісу Sentinel Hub можна переглянути це місце за 12 травня 2019-го і на супутниковому знімку помітити 2 судна у вказаному квадраті.

Автор: mil.in.ua
  Супутниковий знімок з сервісу Sentinel Hub за 12 травня 2019 року
Супутниковий знімок з сервісу Sentinel Hub за 12 травня 2019 року

За координатами 45°51'36.0″N 33°05'24.0″E знаходиться російський прикордонний сторожовий корабель Берегової охорони ФСБ Росії "Проворный".

За координатами 45°52'12.0″N 33°09'36.0″E – земснаряд, який здійснює незаконний видобуток піску у Каркінітській затоці на Бакальській банці.

Відстань між ними складає 5,8 км. Тобто чергування ПСКР "Проворный" у районі здійснюється з метою прикриття незаконного видобутку у разі спроби затримання судна-порушника українськими службами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Озброєння на мільярди гривень": що зараз із технікою ЗСУ в Криму

Після наповнення трюмів піском земснаряди з цього квадрату направляються до окупованих міст Кримського півострова – Чорноморська, Севастополя та Ялти, де згодом здійснюється реалізація незаконно видобутого піску.

Над таким "промислом" працюють здебільшого земснаряди "Печора", "Трофа", "Иртыш" та "Амур". Цей незаконний видобуток, перш за все, порушує екологічну ситуацію в Чорному морі.

В окупованій Ялті росіяни спалили понад 35 кг сирів "Дорблю", "Камамбер", "Брі" із країн Євросоюзу.

Разом із цим виявили майже 3 кг української ковбаси, повідомляє прес-служба Россільгоспнадзору.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує красти ресурси з-під носа України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі