середа, 07 листопада 2018 10:58

Російські тюремники пропонують Сенцову спустити премію Сахарова на продукти

Російські тюремники пропонують Сенцову спустити премію Сахарова на продукти
Олегу Сенцову російські тюремники зробили цинічну пропозиціюю Фото: Радио Свобода

Політв'язень Кремля Олег Сенцов може використовувати премію Європейського парламенту "За свободу думки" імені Сахарова на покупку продуктів і предметів побуту з тюремного магазину.

Російський кодекс встановлює обмеження на використання коштів, які залежать від встановленого режиму відбування покарання. У ФСВП не пояснили, чи торкнутися такі обмеження конкретно Сенцова, передає Інтерфакс.

"Переказ коштів засудженому Сенцову О.Г. можливий у рублях на банківські реквізити виправної установи кримінально-виконавчої системи за місцем відбування ним покарання. Гроші будуть зараховані на його особовий рахунок", - йдеться у повідомленні Федеральної служби виконання покарань Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я вижив - правозахисник оприлюднив лист Сенцова

Зазначається, що у Росії засудженим до позбавлення волі, за встановленими правилами, "дозволено купувати продукти харчування та предмети першої необхідності за безготівковим розрахунком (у магазині колонії) за рахунок коштів, зароблених у період відбування покарання, а також за рахунок одержуваних пенсій, соціальних допомог і грошових переказів".

25 серпня 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років суворого режиму. Він був захоплений російськими силовиками в Криму 11 травня 2014-го. Українця звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час його окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї та вибухівки.

Зараз ви читаєте новину «Російські тюремники пропонують Сенцову спустити премію Сахарова на продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі