пʼятниця, 02 листопада 2018 08:31

Путін відмовився випустити Сенцова на волю

Автор: На прохання помилування Олега Сенцова прислали відписку
 

Президент РФ Володимир Путін не відпустить українського політв'язня Олега Сенцова. Він має особисто звернутися із проханням про помилування. Також потрібне подання губернатора Ямало-Ненецького автономного округу, де кремлівський в'язень відбуває покарання.

Такі умови поставили в Управління президента РФ по забезпеченню конституційних прав громадян на звернення федерального бюро партії "Яблуко", повідомляє прес-служба партії.

"Право помилування - виняткова прерогатива президента, Конституція Росії не обмежує президента в цьому праві. Закликаємо не боятися здійснити цей крок, найважливіший з гуманітарній, правовій і політичній точок зору", - йдеться в зверненні.

У відповіді на звернення начальник департаменту Управління президента РФ по забезпеченню конституційних прав громадян Сергій Єсіпов каже, що відповідно до положення про порядок розгляду клопотань про помилування, процедура починається з особистого прохання засудженого через адміністрацію виправної установи.

Надалі клопотання, поряд з іншими матеріалами, направляється в комісію з питань помилування на території суб'єкта РФ. Там приймається попереднє рішення про доцільність помилування.

"При надходженні на адресу президента РФ клопотання про помилування засудженого Сенцова О.Г. та подання губернатора Ямало-Ненецького автономного округу звернення Бюро партії "Яблуко" про помилування Сенцова О.Г. буде долучено до даних матеріалів", - зазначається у відповіді чиновника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я вижив - правозахисник оприлюднив лист Сенцова

На думку голови партії "Яблуко" Емілії Слабуновой, така відповідь говорить, що президент знімає з себе відповідальність за "рішення дуже важливого політичного і, найголовніше, гуманітарного питання - збереження життя людини, звинувачення на адресу якого політично мотивовані".

Олег Сенцов поступово набирає втрачену вагу та вже їсть звичайну їжу. Про здоров'я бранця Кремля повідомив заступник голови Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП) Валерій Максименко.

Підтверджень з української сторони про самопочуття режисера поки що немає.

Зараз ви читаєте новину «Путін відмовився випустити Сенцова на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі