четвер, 09 грудня 2021 22:15

Російські окупанти заявили про "загрозу" з боку українського корабля у Керченській протоці

Російські окупанти заявили про "загрозу" з боку українського корабля у Керченській протоці
Наразі корабель перебуває на відстані 18 морських миль від Керченської протоки. Фото: t.me/pavlovskynews

Федеральна служба безпеки РФ заявила, що корабель "Донбас" ВМС України нібито рухається у бік Керченської протоки. Окупанти зажадали зміни курсу, на що корабель не відреагував.

Українські кораблі мають право на вільне плавання в цих водах, так як Крим юридично є повністю українською територією. Російські ж окупанти заявляють про "загрозу безпеці мореплавства".

"Уранці 9 грудня корабель знявся з рейду порту Маріуполь і вирушив у напрямку Керчі, заявок на проходження протоки від української сторони не було. Удень корабель берегової охорони РФ отримав відповідь, що слідувати через Керченську протоку корабель не планує", — йдеться в заяві ФСБ.

Наразі корабель перебуває на відстані 18 морських миль від Керченської протоки.

Російські ЗМІ почали активно публікувати інформацію про цей "інцидент" саме під час телефонної розмови президента Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції спустили на воду перший катер для українських прикордонників

Корабель управління "Донбас" побудували у 1969 році. Подібні кораблі вважалися найбільш "витривалими", активно застосовувалися в бойових походах з початку 70-х.

Після розподілу Чорноморського флоту СРСР судно перейменували на "Краснодон". У 2001 році воно отримало назву "Донбас". Екіпаж складається з 145 осіб. Раніше використовувався як плавуча майстерня. У 2014 році був захоплений Росією, а потім переданий Україні. Довгий час перебував у поганому технічному стані.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти заявили про "загрозу" з боку українського корабля у Керченській протоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі