четвер, 28 грудня 2023 16:01

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ визнала небезпеку і мовчки перекидає флот до Новоросійська - ГУР

РФ визнала небезпеку і мовчки перекидає флот до Новоросійська - ГУР
Росія мовчки перекидає флот до Новоросійська. Фото: t.me/hueviyherson

Після спецоперацій Збройних сил України та розвідки у тимчасово окупованому Криму для російських загарбників не залишилося безпечних місць.

Уже декілька місяців окупанти займаються передислокацією інфраструктури Чорноморського флоту до Новоросійська та інших об'єктів, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає "Суспільне".

"Це стосується як перебазування частини суден, так і перенесення штабної інфраструктури. Це власне мовчазне визнання з боку агресора, що ситуація в Криму для них значно погіршилася", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти збирають речі: куди РФ забрала кораблі з Феодосії

Глава розвідки Естонії Антс Ківісельг раніше заявляв, що операції України, подібні до атаки на великий десантний корабель "Новоросійськ" у Феодосії, змусять росіян забратися з півострова у порти Новоросійська.

Росіяни в Криму підтвердили ураження великого десантного корабля "Новочеркаськ" у порту тимчасово окупованої Феодосії.

Пресслужба Міністерства оборони Росії заявляє, що корабель нібито лише зазнав пошкоджень. Водночас, за даними кримських ЗМІ, пожежа в Феодосії ще триває.

У ніч проти 26 грудня близько 3:00 у районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи.

Українські захисники підірвали російський великий десантний корабель "Новочеркаськ" з іранськими боєприпасами, підтвердив у вівторок вранці командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук. В порту виникла пожежа.

ВДК "Новочеркаськ" - це корабель проєкту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік із урахуванням можливості проведення операцій в океані. Такий же точно український корабель "Костянтин Ольшанський" російські війська захопили в Криму в 2014 році. Перша спроба атакувати ВДК "Новочеркаськ" була 24 березня 2022 року в порту тимчасово окупованого Бердянська.

Зараз ви читаєте новину «РФ визнала небезпеку і мовчки перекидає флот до Новоросійська - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі