пʼятниця, 01 вересня 2017 11:04

Ремонт на 100 мільйонів – в мережі показали вулиці Сімферополя з розбитою каналізацією

Ремонт на 100 мільйонів – в мережі показали вулиці Сімферополя з розбитою каналізацією
Нові решітки зливових каналізаціях вияви-лися іржавими Фото:.Крим.Реалії.

Керівники Сімферополя перед своєю відставкою прозвітували про завершення ремонту центра-льній пішохідній частині міста – вулиць Карла Маркса і Пушкіна. За останній рік на їх реконст-рукцію витратили близько 300 мільйонів рублів або 100 мільйонів гривень. При цьому процес супроводжувався скандалами. Неякісні роботи доводилося переробляти, а городяни через це змушені були місяцями пробиратися через розбиті тротуари, будматеріали і техніку. Чим завер-шилася ця епопея і як тепер виглядає центр Сімферополя – з'ясовували Крим.Реалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія провалила 1 вересня в кримських школах

Відремонтувати центральну частину кримської столиці влада міста обіцяє протягом останніх шести років. У 2011 році, ще до анексії півострова, була реконструйована одна з центральних вулиць – Горького. Її ремонт тоді обійшовся в 14 мільйонів гривень (за курсом того періоду – 58 мільйонів карбованців), які були виділені з місцевого і державного бюджету України.

На вулиці відремонтували фасади будинків комунальної та приватної власності, замінили ко-мунікації, обладнали автоматичний полив газонів, розширили проїжджу частину, встановили нове освітлення, висадили молоді дерева і декоративні кущі.

Наступними повинні були відремонтувати вулиці Карла Маркса і Пушкіна, але до них справа тоді не дійшла.

Їх ремонт почався в 2016 році – після російської анексії Криму, вже при підконтрольних Росії владу міста. Протягом останніх трьох років ремонт вулиць Карла Маркса і Пушкіна і "з'їла" майже три сотні мільйонів рублів.

Голова комітету підконтрольного Росії кримського парламенту з питань економічної, бюджет-но-фінансової і податкової політики Ігор Лукашев, який курирував реконструкцію, тоді обіцяв сімферопольцям повне оновлення центру.

"Головна відмінність цієї реконструкції від робіт, які ми робили в місті раніше, – комплекс-ність. Тобто це не просто заміна плитки або бетонування, ми повністю змінюємо вигляд міста", – заявляв він.

Те, що вийшло в результаті, викликало бурхливу реакцію городян. Плитка, яку робітники пос-піхом укладали в сніг і морози, "грала" під ногами, нові решітки зливових каналізаціях вияви-лися іржавими. А прокладена проводка високовольтного кабелю для вуличного освітлення не-сподівано закоротила.

Зараз ви читаєте новину «Ремонт на 100 мільйонів – в мережі показали вулиці Сімферополя з розбитою каналізацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі