вівторок, 06 грудня 2022 11:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Проїзд Путіна Кримським мостом свідчить про зміну амбіцій – Кулеба

Проїзд Путіна Кримським мостом свідчить про зміну амбіцій – Кулеба
Російський диктатор Володимир Путін проінспектував перебіг ремонту Кримського мосту після "бавовни". Фото: скріншот з відео

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на проїзд президента Росії Володимира Путіна незаконно збудованим Кримським мостом.

Дипломат висміяв диктатора, зазначивши, що його агресивні амбіції скоротилися. Про це написав у Тwitter 5 грудня

Російські пропагандисти 5 грудня показали відео, на якому Путін на автомобілі Mersedes прокатався через Кримський міст. Президент Росії відвідав переправу уперше після вибуху, який стався у жовтні цього року. Провів зустріч із будівельниками, які беруть участь у відновленні переправи, та наголосив на важливості сухопутного коридору між Кримом та РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін натякнув Шольцу, що продовжує мститися Україні за Кримський міст

Кулеба наголосив, що ця поїздка свідчить про те, що амбіції Росії починають зменшуватись.

"Дев'ять місяців тому Путін прагнув знищити Україну за лічені дні. Сьогодні він із задоволенням їздить на автомобілі мостом, який сам давно побудував незаконно. Його агресивні амбіції скоротилися. Україна подбає про те, щоб вони і далі зменшувалися, доки не впишуться в кордони Росії", – наголосив голова МЗС.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був Володимир Путін, він їхав між берегами на КамАЗі.

Уранці 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту спалахнула потужна пожежа. Окупаційна "влада" Криму заявила, що на Кримському мосту нібито вибухнув вантажний автомобіль. Так званий голова "парламенту Криму" заявив, що дорожнє полотно на Кримському мосту пошкодили "українські вандали".

Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Федеральна служба безпеки відзвітувала про розслідування вибуху на Кримському мосту. У своїй заяві спецслужба назвала організатором "бавовни" на переправі Головне управління української розвідки та його керівника Кирила Буданова.

Українська влада заперечує свою причетність до інциденту з вибухом на Кримському мосту.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд Путіна Кримським мостом свідчить про зміну амбіцій – Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі