понеділок, 26 листопада 2018 12:11

Поранених українських моряків вивезли до Москви

Поранених українських моряків вивезли до Москви
Кількох поранених українських моряків, яких росіяни захопили у полон в Азовському морі, доставили до Москви. Фото - kerch. fm

Кількох поранених українських моряків, яких росіяни захопили у полон в Азовському морі, доставили до Москви. Про це повідомив постійний представник президента України в Криму Борис Бабін.

"Наскільки нам відомо, декількох поранених перевезено до Москви. Ми вимагаємо від росіян поводження з нашими військовополоненими відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, закликаємо не вчиняти чергові міжнародні злочини ", – зазначив він, передає "112 Україна".

За його інформацією, щодо полонених "були проведені операції", їхній стан нібито стабільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплені українські кораблі в окупованій Керчі: фото і відео

"Поранення осколкові – це вже визначає рівень застосування зброї державою-агресором. Це не те, що наразі росіяни нам хочуть з метою пропаганди довести, що вони там самі собі десь синець поставили, ні, це все дуже серйозно", – розповів представник президента.

На питання, чи дійсно серед полонених українців є молоді хлопці, Бабін відповів, що не може розголошувати їхні особисті дані. Крім того, а стверджує, що українська сторона вживає вичерпних заходів для звільнення моряків.

Російська сторона повідомила про стан поранених моряків, яких захопили в полон на українських катерах у Керченській протоці. Вони нібито перебувають в стабільному стані у 1-й Керченській лікарні в анексованому Криму і почувають себе прекрасно. Там переконують, що моряки отримали "легкі поранення".

Зараз ви читаєте новину «Поранених українських моряків вивезли до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі