пʼятниця, 19 березня 2021 09:16

Питну воду для Криму видобуватимуть із дна Азовського моря - РФ

Питну воду для Криму видобуватимуть із дна Азовського моря - РФ
Для видобутку прісної води росіяни мають намір бурити дно Азовського моря. Фото: unsplash.com

Російська окупаційна влада в Криму має намір бурити свердловини на дні Азовського моря, щоб забезпечити жителів півострова прісною водою. Початок робіт запланували на квітень.

Таку заяву віцепрем'єра РФ Марата Хуснулліна оприлюднило пропагандистське агентство ТАСС, повідомляє LIGA.net.

"Ми вже провели певні проєктні роботи, й у квітні вийдемо на буріння перших свердловин", - підкреслив Хуснуллін.

У заяві йдеться, що окупанти вивчають можливості подачі прісної води з дна Азовського моря. Та сподіваються створити запас прісної води для жителів Криму до 2024 року.

"У нас сумнівів у тому, що ми забезпечимо населення півострова водою, немає. Усі рішення є, гроші є, треба системно працювати. Ми половину питання вирішимо цьогоріч", - заявив Хуснуллін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштуватиме окупантам опріснення води в Ялті

Та зазначив, що на випадок, якщо не вистачить видобутої прісної води, РФ вдасться до запасного варіанта - застосування анонсованих раніше опріснювальних установок. Від цього проєкту свого часу відмовилися через його високу вартість.

За ситуацію з водою в Криму, згідно з міжнародним правом, несе відповідальність окупант. Про це заявив голова делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук. За його прогнозами, питання води в Криму загострюватиметься і надалі. Він не відкидає, що Росія робитиме спроби отримання води з материкової України шляхом атак.

Зараз ви читаєте новину «Питну воду для Криму видобуватимуть із дна Азовського моря - РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі