четвер, 18 березня 2021 09:37

Кравчук змінив думку про подачу води в Крим і припускає атаку з півдня Росії

Кравчук змінив думку про подачу води в Крим і припускає атаку з півдня Росії
Кравчук зробив важливу заяву щодо подачі води в Крим. Фото: "Укрінформ"

За ситуацію з водою в Криму, згідно з міжнародним правом, несе відповідальність окупант.

Про це заявив голова делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

"Я бачу, що Крим хочуть перетворити на військову базу. Півострів у системі Російської Федерації став одним з округів. Тож тепер за все несе відповідальність Росія. І Україна просто так не поставлятиме воду в Крим, тому що ми не знаємо, кому ця вода піде – громадянам на полив, чи військовим заводам, чи ще комусь", – сказав Кравчук в інтерв'ю "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук "вів дискусію" з терористом ДНР в ефірі російського телеканалу

За його прогнозами, питання води в Криму загострюватиметься і надалі. Він не відкидає, що Росія робитиме спроби отримання води з материкової України шляхом атак.

"Я думаю, що це буде один з поштовхів для Росії пробити дорогу звідти до України. Херсон, Маріуполь – цю частину вони хочуть якось пробити, щоб забезпечити Крим водою. Оце буде одна з причин більших агресивних кроків Росії. Це можливо. Але примусити в такий спосіб Україну постачати воду не вийде", – додав 1-й президент України.

Що Україна може відновити подачу води до анексованого Москвою Криму в разі гуманітарної катастрофи на півострові, у серпні торік заявляв український прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Однак, за його словами, Україна не подаватиме воду "окупантам, окупаційним військам, для потреб військових баз".

Про готовність України відновити подачу води в Крим заявляв і Леонід Кравчук, "якщо якась гуманітарна катастрофа станеться".

Зараз ви читаєте новину «Кравчук змінив думку про подачу води в Крим і припускає атаку з півдня Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі