понеділок, 08 січня 2024 04:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти приховують наслідки обстрілу ЗСУ аеродрому в Саках - Гуменюк

Окупанти приховують наслідки обстрілу ЗСУ аеродрому в Саках - Гуменюк
Речниця Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк розповіла про обстріл аеропорту в Саках. Фото: Мілітарний

Росіяни намагаються приховати наслідки атаки Збройних сил України по військовому аеродрому в Саках у тимчасово окупованому Криму.

Українські розвідники нині проводять дорозвідку, заявила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

"Відбулася бойова робота по суттєвому за своїм значенням військовому об'єкту...", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк розповіла про українські удари по окупантах в Криму

Це об'єкт командного напрямку, тобто зосередження розподілу сил та засобів та координації аероруху у тому числі, повідомила речниця.

"Це ще й об'єкт, де передбачалося збереження боєприпасів... Сподіваємося, що дані, що дорозвідуються, будуть максимально об'ємними", - резюмувала Гуменюк.

У ніч проти 6 січня на військовому аеродромі в тимчасово окупованих Саках знищено пункт управління окупантів, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

На цьому аеродромі базується 43 винищувальний авіаційний полк Військово-повітряних сил РФ, що підтримує російські війська на півдні України. На його озброєнні перебувають бомбардувальники Су-24 і винищувачі Су-30.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти приховують наслідки обстрілу ЗСУ аеродрому в Саках - Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі