пʼятниця, 08 грудня 2023 05:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти набудували біля Криму таємну базу зі складами і вертолітними площадками - OSINT-спеціаліст

Російські окупанти побудували в тимчасово окупованому Криму таємні вертолітні бази та пункти озброєння та заправки для них.

Росіяни переправили свої гелікоптери на Арабатську Стрілку, у село Стрілкове Генічеського району біля бази відпочинку "Ювілейна", повідомив OSINT-аналітик офіцер запасу Tatarigami_UA у мікроблозі X (колишній Twitter).

На супутниковому фото можна побачити 20 вертолітних майданчиків, деякі з них зайняті російськими гелікоптерами типу Мі-24, Мі-8, Ка-52 і, можливо, Мі-28. Це територія пляжного курорту "Волна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агент "Атеш" підірвав дві вантажівки з росіянами

У 2021 році цих майданчиків там не було, а це означає, що росіяни швидко створили тимчасову вертолітну базу, а курорти та готелі, ймовірно, віддали під житло для пілотів.

Автор: Tatarigami_UA у мікроблозі X
  Таємна база окупантів біля Генічеська
Таємна база окупантів біля Генічеська

"Цей приклад насправді вкотре підкреслює той факт, як ворог може адаптуватися під сучасні загрози, як це було, наприклад, з тими ж ракетами GMLRS, коли після успішної кампанії ЗСУ ще у 2022 році зі знищення цілей на відстані у 80 км окупанти були вимушені відтягнути низку своїх різних об'єктів", - зазначили фахівці Defense Express.

ЗМІ в листопаді повідомляли про удари по розташуванню росіян, які засіли у базі відпочинку "Експрес", що на Арабатській стрілці біля села Щасливцеве.

У травні прилетіло по базах в Бердянському районі, де засіли окупанти.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти набудували біля Криму таємну базу зі складами і вертолітними площадками - OSINT-спеціаліст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі