пʼятниця, 17 липня 2020 11:58

Новий глава НБУ задекларував ділянку в окупованому Криму

Новий глава НБУ задекларував ділянку в окупованому Криму
Новий глава НБУ має ділянку в окупованому Криму. Фото: Facebook/Укргазбанк

Новий глава Нацбанку України Кирило Шевченко задекларував земельну ділянку в анексованому Криму, вона належить його дружині Юлії.

Згідно з декларацією, 2008 року Юлія Шевченко придбала ділянку в селищі Приморському у Феодосії площею 1200 кв. м. Вартість на дату набуття права або за останньою грошовою оцінкою становила 61 тис. 260 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначили нового голову Нацбанку

Кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України Верховна Рада України підтримала 16 липня. "За" проголосували 332 народних депутати, більшість депутатів фракцій "Голос" і "ЄС" утрималися.

До свого призначення Шевченко працював головою правління "Укргазбанку". З 2012 по 2014 рік був радником голови правління державного "Ощадбанку", 2009-го обіймав посаду радника експрем'єр-міністерки України, голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Шевченко змінив на посту глави Нацбанку Якова Смолія, який написав заяву про звільнення за власним бажанням через "систематичний політичний тиск" увечері 1 липня 2020 року. 3 липня ВР звільнила Смолія.

Зараз ви читаєте новину «Новий глава НБУ задекларував ділянку в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі