неділя, 26 лютого 2017 17:20

"Не телефонна розмова": ФСБ викликає на допит проукраїнського вченого

"Не телефонна розмова": ФСБ викликає на допит проукраїнського вченого
Гурій Корнільєв відмовився від російського громадянства

В окупованому Криму вченого з Ялти Гурія Корнільєва викликають у Федеральну службу безпеки "для бесіди". Раніше він відмовився від отримання російського громадянства й отримав для проживання в Криму вид на проживання.

Про це повідомляє правозахисна організація Crimean Human Rights Group в Facebook.

"У понеділок 27 лютого на 10 годину мене викликали в Прикордонне управління ФСБ в Сімферополі (вул. Федотова, 27) "відповісти на кілька запитань". Про причини не сказали і навіть представитися відмовилися, мовляв "не телефонна розмова", - розповів кримчанин.

Правозахисники повідомляють, що в 2014-му Корнільєв письмово повідомив своїм колегам, вченим з Росії і країн Митного союзу, які повинні були приїхати в Крим на міжнародну конференцію, що на півострові відбувається відкрита військова інтервенція російських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти звільняють з роботи за український паспорт

"Після того, як на роботі дізналися, що у Корнільєва немає російського паспорта, йому кілька разів пропонували відкликати заяву про відмову від російського громадянства. І 8 серпня 2016 року кандидата біологічних наук Гурія Корнільєва звільнили з Нікітського ботанічного саду. Йому запропонували роботу на материковій Україні, але Гурій не може покинути півострів за сімейними обставинами", - поінформувала організація.

У Криму проживає літня мати, яку він не може залишити.

Сьогодні 4 з 10 заарештованих кримських татар окупаційна влада відпустили на свободу.

Зараз ви читаєте новину «"Не телефонна розмова": ФСБ викликає на допит проукраїнського вченого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі