неділя, 29 серпня 2021 15:57

На вимогу Путіна у кримських школах запровадили посаду "спецвихователя"

На вимогу Путіна у кримських школах запровадили посаду "спецвихователя"
У Криму з'явилася посада "радник директора по вихованню". Фото: arc.construction

В окупованому Росією Криму у новому навчальному році в 57 школах з'явилася посада під назвою "радник директора по вихованню".

Про це повідомило видання АРК.

Севастополь потрапив до 10 міст в окупованому регіоні, де працюватимуть так звані "спецвихователі".

Пізніше таку посаду хочуть запровадити у всіх кримських школах через вимогу президента РФ Володимира Путіна підвищити рівень патріотичного виховання неповнолітніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагали звільнення бранців Кремля - під ОП пройшла акція-перформанс

"Педагогам потрібно спиратися на цивільні і патріотичні цінності", - зазначили в ЗМІ.

За роки окупації в Криму неодноразово фіксувалися процеси запровадження "русского мира" і мілітаризації. Дітей втягують у це з дитсадка.

Пропаганда більш спрямована на дітей віком до 15 років. У неповнолітніх не повністю сформоване критичне мислення. Це одна із форм примусу до подальшої служби в збройних силах РФ, зазначили правозахисники.

Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся в Києві 23 серпня. В ньому взяли участь представники 46 країн і міжнародних чи міждержавних організацій, крім самої України.

Ця ініціатива – міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму і сприяння деокупації півострова, а тим самим і зміцнення європейської й глобальної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «На вимогу Путіна у кримських школах запровадили посаду "спецвихователя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі