пʼятниця, 04 травня 2018 20:14

МЗС заступилось за арештованих українських рибалок

МЗС заступилось за арештованих українських рибалок
МЗС вказало на порушення Росією законів. Фото: РБК

Міністерство закордонних справ України вимагає звільнити захоплене російськими спецслужбами українське рибальське судно.

Відомство розцінює арешт як узурпацію. Заяву про це розмістили на сайті МЗС.

"Україна заявляє категоричний протест проти незаконного затримання Російською Федерацією українського риболовецького судна ЯМК 0041 і його екіпажу поблизу Кримського узбережжя. Як чітко підкреслюється в резолюції ГА ООН 68/262 від 27 березня 2014 року, протиправна агресія Російської Федерації не змінює статус Криму як частини суверенної території України. Україна залишається прибережною державою по відношенню до акваторій, прилеглих до Криму, включаючи територіальне море, що простягається на 12 морських миль від його узбережжя", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму розпочали нове "будівництво століття": пояснили причини

Затримання Росією рибальського судна є порушенням Конвенції ООН з морського права та звичайного міжнародного права. Україна вимагає невідкладно звільнити судно і його екіпаж.

4 травня, в Чорному морі російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041". Рибалок звинувачують у незаконному добуванні камбали у виключній економічній зоні Росії.

Зараз ви читаєте новину «МЗС заступилось за арештованих українських рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі