неділя, 05 вересня 2021 16:24

"Москва виконує погрози": окупанти звинуватили кримських татар у диверсії

"Москва виконує погрози": окупанти звинуватили кримських татар у диверсії
Заступникові голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову загрожує тюремне ув'язнення. Фото: Facebook / Рефат Чубаров

Заступникові голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову окупанти висунули підозру у вчиненні диверсії.

Йому загрожує позбавлення волі від 12 до 15 років, написав у Facebook голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Підозру також пред'явили двоюрідним братам Азізу і Асану Ахтемовим.

"Відомо, що Наріман Джелялов відкинув висунуті йому російськими окупантам сфабриковані і вигадані підозри в нібито скоєнні ним злочину і відмовився сьогодні брати участь в будь - яких слідчих заходах. Подробиці і деталі по іншим затриманим кримським татарам будуть розміщуватися в міру надходження інформації", - написав Чубаров.

Він назвав затримання показовою помстою за підтримку Кримської платформи.

"Після того, як шантаж і ультиматуми, що застосовувалися Кремлем напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи, з тріском провалилися, Москва приступила до виконання погроз по відношенню до її учасників", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Сімферополі з'явились надписи на підтримку Кримської платформи

6 вересня в Сімферополі відбудуться "суди" щодо визначення їм запобіжного заходу.

4 вересня в окупованому Криму після обшуку російські силовики вивезли в невідомому напрямку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. В ніч на суботу в селі Первомайське Сімферопольського району, де розташований будинок Джелялова, відбувся інший обшук. О першій ночі окупаційні силовики затримали Азіза Ахтемова, і ще одного кримського татарина – Ельдара Одаманова.
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через затримання у Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля. Такі дії окупантів вважають покаранням за участь у Кримській платформі.
Зараз ви читаєте новину «"Москва виконує погрози": окупанти звинуватили кримських татар у диверсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі