четвер, 05 січня 2023 09:32

Майже три місяці після "бавовни": Кримський міст сфотографували з космосу

У мережі з'явився новий супутниковий знімок Кримського моста, на якому майже три місяці тому стався вибух.

Ремонтні роботи на незаконно збудованій переправі все ще тривають. Відповідне фото, зроблене 3 січня, опублікував Osint-аналітик Бреді Ефрік у Twitter.

Судячи зі знімка, досі усувають пошкодження на Кримському мосту. І про повноцінне відновлення транспортного руху там поки що не йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов зробив заяву про демонтаж Кримського мосту

"Кримський міст уразили майже три місяці тому. Супутникові знімки свідчать, що робітники досі усувають пошкодження", – наголосив Ефрік.

Президент Володимир Зеленський, виступаючи у Верховній Раді 28 грудня, пожартував про Кримський міст. Сказав, що міст "дедалі частіше працює на виїзд".

Автор: twitter.com/bradyafr
  Росіяни досі усувають пошкодження на Кримському мосту
Росіяни досі усувають пошкодження на Кримському мосту

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був президент Росії Володимир Путін, він їхав між берегами на КамАЗі.

Уранці 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту спалахнула потужна пожежа. Окупаційна "влада" Криму заявила, що на Кримському мосту нібито вибухнув вантажний автомобіль. Так званий голова "парламенту Криму" заявив, що дорожнє полотно на Кримському мосту пошкодили "українські вандали".

Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Федеральна служба безпеки відзвітувала про розслідування вибуху на Кримському мосту. У своїй заяві спецслужба назвала організатором "бавовни" на переправі Головне управління української розвідки та його керівника Кирила Буданова.

Українська влада заперечує свою причетність до інциденту з вибухом на Кримському мосту.

Зараз ви читаєте новину «Майже три місяці після "бавовни": Кримський міст сфотографували з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі