субота, 30 червня 2018 16:00

Леонід Кравчук розказав, як повернути Крим

Леонід Кравчук розказав, як повернути Крим
Леонід Кравчук сказав, як можна повернути Крим. Фото: sharij.net

Надання Криму особливого статусу - національно-культурної автономії - допомогло б повернути півострів під контроль Києва.

"Українська влада вчинила не дуже розумно, надавши півострову статус територіальної, а не національної автономії. При цьому кримське питання потрібно розглядати окремо від Донбасу", - заявив екс-президент України Леонід Кравчук в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

Політик нагадав, що нині в Конституцію України готують внесення поправок щодо особливого статусу Криму, згідно з яким суб'єктом влади на півострові стануть кримські татари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У них філософія життя інша", - Кравчук заговорив про автономію для Донбасу

Раніше Леонід Кравчук говорив, що Росія може відмовитися від Криму і повернути його Україні, оскільки він вимагає великих фінансових інвестицій.

"За весь час Україна вклала в півострів близько ста мільярдів доларів. Хоча росіяни і побудували там міст, він вимагає колосальних витрат".

Українці не повинні боятися автономії певних регіонів. За умови, якщо за часткову самостійність певної області проголосує вся країна. Така автономія має базуватися на високих принципах, вважає Леонід Кравчук, перший президент України.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Кравчук розказав, як повернути Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі