середа, 19 лютого 2020 10:57

Кримського журналіста Семену зустріли в Києві

Кримського журналіста Семену зустріли в Києві
Микола Семена виїхав із Крим 18 лютого

Журналіста Миколу Семену зустріли на вокзалі в Києві.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що він лікуватиметься у "Феофанії". Згодом уточнила, що у Державній науковій установі "Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини"​ Державного управління справами, повідомляє "Радіо Свобода".

Після цього йому нададуть "соціальне забезпечення від держави в повному обсязі".

За останні роки в журналіста почалися проблеми зі здоров'ям. Ще на етапі судових розглядів з'ясувалося, що в нього серйозні проблеми із серцем та хребтом. Отримати належне лікування в Криму він не міг, оскільки там немає профільних кваліфікованих фахівців. Лікувати його погодилися фахівці Київського інституту нейрохірургії, але російські слідчі відмовили Миколі Семені у можливості лікування там. Від запропонованої йому альтернативи у московських клініках журналіст відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму засуджено 29 українців за відмову служити в російській армії - Денісова

22 вересня 2017 року в Сімферополі підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд засудив Миколу Семену до 2,5 року умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Його звинувачували в "закликах до порушення територіальної цілісності Росії".

У грудні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років. 28 січня 2020 року Микола Семена отримав постанову від підконтрольного Росії Залізничного районного суду Сімферополя про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з нього судимості.

Зараз ви читаєте новину «Кримського журналіста Семену зустріли в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі