середа, 27 лютого 2019 15:41

"Криму потрібно дати автономію" - депутат Європарламенту

"Криму потрібно дати автономію" - депутат Європарламенту
Кримським татарам необхідно надати автономію. Фото: informator.news

Криму необхідно надати автономію, не чекаючи деокупації. Це могло б стати потужною зброєю в боротьбі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це заявила депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс на Міжнародному форумі "Окупований Крим: 5 років опору", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нам набагато більше потрібно робити для кримських татар. Я підтримую необхідність надати автономію кримським татарам вже зараз, незважаючи на те, що їх батьківщина окупована", - сказала Хармс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США буде надавати підтримку Україні до кінця війни з РФ - Уолкер

Євродепутат підкреслила, що політика Росії спрямована не тільки проти України, але і всієї Європи.

"Мілітаризація Криму і Чорноморського регіону показала, що стратегія Путіна спрямована не тільки проти України, але і проти ЄС, НАТО і Заходу в цілому. А після ескалації в Азовському морі я б рекомендувала НАТО посилити свою присутність в регіоні".

Витрати Росії на соціальні виплати та інфраструктуру в окупованому Криму з 2014 року склали 1,5 трлн рублів (620 млрд. грн - Gazeta.ua). Про це пише російський ресурс Republic.

Сума дорівнює витратам російського бюджету на освіту за 2 роки, на охорону здоров'я - за 3 роки.

Зараз ви читаєте новину «"Криму потрібно дати автономію" - депутат Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі