пʼятниця, 26 лютого 2021 06:20

Кримчан витісняють з півострова - юрист

Кримчан витісняють з півострова - юрист
Росія витісняє кримчан з півострова. Фото:Reuters

Росіяни змушують Кримчан залишити окупований Крим, а на їх місце звозять росіян.

"Це є воєнний злочин, порушення Женевських конвенцій. Росія їх ратифікувала і є країною-учасницею, тож має розуміти, що вона коїть", - каже Олександр Павліченко директор Української Гельсінської спілки з прав людини.

Людей витісняють з Криму шляхом вивезення засуджених, погрозами проукраїнські-налаштованим, проблемами з працевлаштуванням.

Відповідальність, яку понесе за це РФ залежить час, який триватиме окупація Криму.

"Я цілком припускаю, що однією з умов повернення Україні контролю над Кримом є збереження статус-кво для людей, що там житимуть в цей момент. Можливо, це закріплять у відповідних документах і матимемо обмеження", - каже експерт. .

Повне інтерв'ю читайте тут: Після деокупації Криму Україна не депортує росіян

Український півострів Крим 2557 днів перебуває під російською окупацією. Держава-агресор Росія ігнорує будь-які спроби почати діалог про повернення півострова.

Міжнародна спільнота майже сім років продовжує тиск на РФ. В Україні досі не вирішені низка нагальних питань для комфортного проживання тимчасово переміщених осіб, навчання студентів та школярів з Криму. Закриті навчальні програми малої академії наук.

Віцепрем'єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що російські колонізатори не будуть депортовані з Криму

Зараз ви читаєте новину «Кримчан витісняють з півострова - юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі