понеділок, 15 квітня 2024 11:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Керченський міст буде зруйнований - ВМС

Керченський міст буде зруйнований - ВМС
У ВМС України запевнили, що Керченський міст буде зруйнований. Фото: armyinform.com.ua

Незаконно збудований Керченський міст обов'язково буде зруйнований.

Питання нині стоїть лише щодо ступеню руйнувань цієї "прибудови" до Криму. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що Україна неодноразово заявляла про необхідність знищення цієї споруди.

"Ми неодноразово казали про це відверто, про це казав наш президент України, що ця незаконна прибудова до нашого Криму має бути зруйнована. І одного дня ви вкотре почуєте новини про те, що міст виведено з ладу. Питання в тому, який буде ступінь цього пошкодження. І, звісно, ми будемо робити все можливе для того, щоб його там більше не було", - сказав Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Севастополі прогриміли вибухи: повідомляють про ворожу авіацію над Кримом

За його словами, для РФ цей міст зараз має більше символічний характер.

"Фактично використовувати його для військової логістики вони вже не можуть після отриманих пошкоджень. На ньому залишається енергетична гілка, яка заходить у Крим. Але здебільшого міст використовується саме пересічними росіянами, які незаконно відвідують український Крим", - зазначив речник ВМС.

Він також додав, що російське керівництво знає, що міст не буде функціонувати. Тому й ухвалило рішення будувати альтернативний залізничний шлях з Ростова-на-Дону до Криму суходолом. Водночас, за його словами, малоймовірно, що загарбники зможуть спорудити до Криму підводний тунель.

"Жодних підтверджених дій з цього приводу ми не маємо, і це не просто складний проєкт, це проєкт, який маловірогідно реалізувати", - додав Плетенчук.

Керченський міст у тимчасово окупованому Криму рано чи пізно впаде, всі над цим працюють, натякнув очільник ГУР Кирило Буданов.

За його словами, Україні в останні місяці вдалося відбити нафтові платформи в Чорному морі та систематичними атаками успішно відкинути Чорноморський флот Росії в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Керченський міст буде зруйнований - ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі