четвер, 11 серпня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Хто розмінував Чонгар: у Міноборони дали пояснення

Хто розмінував Чонгар: у Міноборони дали пояснення
Хто розмінував Чонгар – розслідування проведуть після перемоги. Фото: 5.ua

Знищення мостів із тимчасово окупованого Криму практично не вплинуло б на просування російських окупантів на початку вторгнення.

Із Криму суходолом на Херсонщину є безліч проходів. Про це, посилаючись на неназваного генерала ЗСУ, повідомив "Українській правді" міністр оборони Олексій Резніков.

Резонансне питання про розмінування Чонгара та мостів на перешийках перед вторгненням Росії обговорювалося профільним комітетом у Раді. За словами військових, вони самі зацікавлені у проведенні розслідування, але воно буде вже після перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбитий Антонівський міст не завада: із Сімферополя у Херсон відправляють рейсові автобуси

"Всі, хто кричить "все пропало, міст не підірвали", послухайте насамперед військових. І вони вам скажуть, що там ще 10 проходів є з Криму суходолом, а не мостами! І тому підрив мосту не вплинув би на можливість росіян просунутися на цьому напрямку. Це відповідально сказав один із військових генералів, який зараз перебуває в політичній опозиції, я від нього це вперше почув", – сказав Резніков.

За словами міністра, за цей напрямок відповідали "люди в погонах", тож питання, чи мали місце диверсія, шпигунство, провокація або недбалість – якраз до них.

Перед повномасштабним російським вторгненням мінні поля на прилеглій до Криму території не були розміновані. Про це сказав голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Остаточної відповіді на запитання, чому російським окупантам вдалося швидко просунутися з Криму по Херсонській області, поки що немає, визнав секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Хто розмінував Чонгар: у Міноборони дали пояснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі