неділя, 23 грудня 2018 14:26

Європейська країна виступає за посилення санкцій проти Росії

Європейська країна виступає за посилення санкцій проти Росії
Теодор Мелешкану висловив стурбованість з приводу посилення присутності РФ у Чорному морі. Фото: Блокнот Молдова

Нарощуванням російської військової присутності в Чорному морі стурбовані в Румунії та підтримають посилення антиросійських санкцій у відповідь на агресивні дії РФ в регіоні.

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану в зв'язку з майбутнім головуванням Румунії в ЄС, повідомляє Укрінформ.

"Останнім часом ми особливо стурбовані нарощуванням військової присутності Росії в Чорному морі і на східних кордонах ЄС і НАТО. У зв'язку з цим одним з головних завдань румунського головування в ЄС стане зміцнення безпеки в цьому регіоні", - зазначив Мелешкану.

Дипломат особливо підкреслив, що Румунія підтримає посилення антиросійських санкцій у відповідь на агресивні дії Росії в Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росії потрібна вся Керченська протока"

Мелешкану заявив також, що Румунія як повноправний член Євросоюзу та НАТО буде формулювати свою позицію так, щоб вона була співзвучна з позицією союзників.

Румунія головуватиме в ЄС з 1 січня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Європейська країна виступає за посилення санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі