середа, 03 лютого 2021 17:52

Якщо Росія нападе на Херсонщину, то зруйнує ЄС - Волошина

Ризик військового вторгнення Росії на Україну є. У разі наступу РФ на Херсонську область мільйони українців поїдуть до ЄС як біженці.

Це буде війна в РФ на зміщення ЄС як геополітичного конструкта, націлена на руйнацію відносин між Європою та США, каже Gazeta.ua політолог Лариса Волошина.

"Ми бачили кризу, до якої призвела агресія РФ проти Сирії. Тоді мільйон людей тікали від війни і спричинили розлад у ЄС через квоти розміщення біженців. Так ось ця ситуація — ніщо порівняно з тією кількістю українців, що тікатимуть в перші тижні війни", - каже експерт.

ЄС не зможе закрити кордони від українців. Досвід із сирійськими біженцями показав, що прорвуться.

"Історія вже мала такий прецедент в колишній Югославії. При Слободані Мілошевичі серби почали витісняти з Косово етнічних албанців. Албанія була закрита і нагадувала Північну Корею. Вони встановили кордони й не хотіли приймати біженців. Люди прорвали ті кордони", - каже експерт.

У разі війни проти України Європа буде змушена прийняти українців, лікувати їх та влаштовувати на роботу. Між державами підуть суперечки через велику кількість людей.

У самій Україні це означатиме руйнацію інфраструктури.

"При всьому нашому скепсисі до самих себе ми - сучасна держава. У нас функціонують стратегічні об'єкти — елементарна руйнація ДніпроГЕС банально змиє половину Румунії. А в нас є нафтопроводи, аміачні проводи, АЕС. Що буде, коли ця інфраструктура буде знищена? Це все вплине на Європу, тож вторгнення в Україну означатиме напад росіян на держави ЄС", - говорить Волошина.

ЄС усвідомлює цю небезпеку.

"Північний Потік-2", який лобіюють в Німеччині, йде не тільки в обхід України, але й Польщі, країн Балтії. За допомогою єврочиновників РФ переводить свої енергетичні об'єкти з територій, де можуть планувати військові дії. Ми розуміємо те, що Меркель наполягає на цьому, є захистом Європи від російської агресії на території України", - говорить експерт.

Автор: Крим.Реалії
  З 20214 року Росія окупувала український півострів Крим. У відповідь Україна перекрила Північно-Кримський канал, щоб не забеспечувати водою окупантів
З 20214 року Росія окупувала український півострів Крим. У відповідь Україна перекрила Північно-Кримський канал, щоб не забеспечувати водою окупантів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не піде війною на Україну через посуху

Росія тисне на Україну для подачі води, оскільки в наших чиновників нема чіткої позиції.

"У нас кажуть, що дадуть воду на півострів лише в разі гуманітарної катастрофи. Ось Путін її і створює: РФ не припинила населяти Крим своїми громадянами, возити їх у санаторії. Це дивно для регіону, де є проблема з водою, збільшується кількість колоністів, які теж п'ють воду", - каже експерт.

Хижацьке хазяйнування окупантів, викачування підземних вод сприяють зневодненню регіону.

"Кримський титан", узагалі непотрібне підприємство, живлять артезіанськими водами. Це призводить до зникнення озер та річок на півострові", - говорить вона.

Відновлення водопостачання означатиме визнання легітимності встановлених в Криму окупаційних російських адміністрацій.

"Цей документ буде підписаний між держпідприємством "Північно-Кримський канал", Республікой Крим, Росією — означатиме наше визнання окупації. Ми не можемо припинити російські злочини, але ми можемо чітко формулювати свої претензії", - каже експерт.

Запаси води у місцевому Баланівському водосховищі катастрофічно зменшуються.

Так звана місцева влада анексованого Криму вирішила розконсервувати 2 свердловини у Білогірському районі через гострий дефіцит води, заявив глава підприємства "Вода Криму" Володимир Баженов на засіданні оперативного штабу з проблем водопостачання.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Росія нападе на Херсонщину, то зруйнує ЄС - Волошина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі