четвер, 09 листопада 2017 15:06

Ердоган спробує витягнути Сенцова з російської тюрми

Ердоган спробує витягнути Сенцова з російської тюрми
Путін не зможе відмовити Ердогану в такому зверненні. Фото: Газета.ру

Президент Туреччини Реджеп Ердоган спробує звільнити політв'язня з Криму Олега Сенцова.

Повідомляється, що такі домовленості були між Ердоганом та керівниками Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим та Ахтемом Чийгозом. Про це Умеров розповів в інтерв'ю "Тижню".

За словами Умерова, домовленість була укладена 26 жовтня. Тоді звільнені політв'язні звернулися до Ердогана із закликом допомогти десяткам інших ув'язнених Кремля в окупованому Криму.

"На наступний день після звільнення у нас була зустріч з Реджепом Ердоганом. Вона тривала хвилин 20. Ми подякували йому за сприяння нашому визволенню, відзначили факт того, що це звільнення не вирішує проблеми, тому що більше 40 людей залишаються в заручниках у РФ. Крім того, 16 людей викрадено і їхня доля невідома. Просили Ердогана займатися цими питаннями", - зазначив Умеров.

Він також зазначив, що Путін не зможе відмовити Ердогану в такому зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хоч каміння з неба" - кримчани питимуть морську воду

"Путін став нерукопожатним для більшості колишніх партнерів і провідних країн. Тому він повинен дорожити стосунками з Туреччиною, яка не приєднується до санкцій (іноді нам це незрозуміло, але факт). Один з небагатьох президентів, який простягає Путіну руку, - Ердоган. І проігнорувати його прохання він не може ", - розповів журналістам Умеров.

Крім того, у сприянні звільненню в'язнів Кремля Умеров і Чийгоз визначили звільнення Олега Сенцова як пріоритетне завдання.

"Ердоган погодився, що буде займатися питаннями політичних в'язнів і тими, які стосуються Криму і кримських татар. Ми з Ахтемом на місці позначили одну фігуру як пріоритетну. Це Олег Сенцов - незломлений український патріот, який отримав 20 років і зараз перебуває в Ямало-Ненецькому окрузі. Ердоган погодився ", - сказав він.

Звільнений з СІЗО заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що повернеться до Криму.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган спробує витягнути Сенцова з російської тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі