четвер, 09 листопада 2017 08:41

"Сквозь сон вижу дом, поэтому вернусь", - Ахтем Чийгоз

"Сквозь сон вижу дом, поэтому вернусь", - Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз заявив, що все одно повернеться до Криму Фото - ru.krymr.com

Звільнений з СІЗО заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз в інтерв'ю "Крим.Реалії" повідомив, що повернеться до Криму.

"Вони знають, що я все одно знайду можливість повернутися. У мене є дорослі дівчатка з онуками, і не можна, щоб через якусь небезпеку вони слідом за мною до Києва кинулися", - пояснив він.

Він не хоче стояти осторонь від своєї батьківщини.

"Я зараз іноді крізь сон бачу будинок. Я цей будинок будував, садив дерева ... Я тому повернуся. І цей персик я з'їм ще, і у дворі буду ходити, і ніхто мене не злякає. Навіть сидячи у в'язниці, я іноді жартував: вам складніше там. Тут, хоч я і за ґратами, але повітря моє. Моє рідне. Повернути батьківщину, перебуваючи поза нею, набагато важче. Я не хочу бути осторонь, я зобов'язаний нести всю тяжкість і горе, що там терпить мій народ. Я з ним буду. Інакше це не життя ", - сказав Чийгоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновник з Криму вчинив самогубство з третьої спроби: нові подробиці

Кримськотатарські активісти Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров були засуджені окупаційним судом за організацію масових заворушень під час "Кримської весни" і заклики до порушення територіальної цілісності Росії.

Таємним указом президента РФ Володимира Путіна засуджені були помилувані і передані Туреччині.

Зараз ви читаєте новину «"Сквозь сон вижу дом, поэтому вернусь", - Ахтем Чийгоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі